Leiderschap en hindernissen

Hindernissen

Afgelopen zaterdag liep ik door het winkelcentrum vlakbij de Scheveningse pier. In de boekhandel viel mijn oog op een boek van Richard Branson waarop in grote letters te lezen stond dat alle hindernissen kunnen worden overwonnen. Een typische uitspraak van een succesvolle ondernemer en leider…

De meesten onder ons zullen een dergelijke uitspraak voor kennisgeving aannemen omdat je het niet direct nuttig kunt toepassen. Behalve een ervaringsfeit is het namelijk ‘alleen maar’ een overtuiging of een hoopgevende gedachte. En daarmee kun je niet direct iets DOEN!

Waar je wel direct in de praktijk iets mee kunt, is het volgende:

  • Maak VOORAF een lijstje van alle mogelijke hindernissen die je onderweg naar je doel kunt tegenkomen.
  • Bepaal daarbij direct per hindernis welke actie je zult ondernemen om de hindernis te voorkomen of te overwinnen wanneer die voorkomt. Dat kunnen meerdere dingen zijn; kies de best passende oplossing(en).

Je bent er vaak snel mee klaar, en het zal je helpen goede voornemens te laten uitkomen, doelen te bereiken, tijd te besparen en je zonnige humeur te bewaren! En doordat je op alle omstandigheden bent voorbereid zullen anderen je ook eerder als leider accepteren.

Natuurlijk spelen nog meer zaken een rol bij het bereiken van doelen, zoals bijvoorbeeld strategiebepaling, doelen stellen en uitwerken, (zelf)motivatie, productiviteit  en persoonlijke ontwikkeling. In de dagelijkse praktijk begeleiden wij onze klanten bij het implementeren van alle aspecten en de resultaten zijn vaak spectaculair. Met hindernissen gaan zij precies om zoals hierboven beschreven.

Doe er dus gerust je voordeel mee!

Edwin Hoek – Leadership Management Nederland, nr. 1 in leiderschapsontwikkeling.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Leiderschap. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s